dezmembrari piese auto - intrebari frecvente

Q: Merita sa cumparam piese auto din Dezmembrari ?
Pentru cei mai multi dintre noi,  expresia piese auto din dezmembrari, creeaza un efect de nesiguranta in comparatie cu “o piese noua”.
Cei care s-au ferit sa cumpere o piesa din dezmembrari si au preferat sa cumpere una noua, nouta din magazin, au aflat ca nu toate piesele noi intrunesc standardele de calitate impuse de producator. Putem lua orice exemplu pe care il doriti, de la un set de placute de frana, un alternator, o bara de protectie pana la o aripa sau capota aftermarket, noua nouta din magazin. Discutam in primul rand de calitate. Multi producatori, in dorinta de a avea un pret de productie redus fata de concurenta, prefera sa incalce standardul de fabricatie. In loc sa produca aceste piese de schimb intr-o hala de productie controlata prin norme, foloseste un vapor pe care a montat cateva prese iesite din uz, cu forta de munca prost platita, necalificata si fara experienta. Calitatea, grosimea, structura materialului, a otelului din care se fabrica noua piesa este din start sub norma de rezistenta impusa pentru masina respectiva. Ambalate elegant, transportate si distibuite prin retele specializate si aceste piese contrafacute isi astepta cumparatorii. Dezmembrari Auto Online Craiova.
Q: Unde se fura cele mai multe masini ?

Recordul mondial în ceea ce privește numărul de furturi auto raportate într-un an este deținut de Statele Unite, cu 1,24 milioane de astfel de infracțiuni. Poziția a doua a clasamentului este ocupată de Marea Britanie, cu aproape 350.000 de mașini furate pe an.

Urmează în top Franța (300.000 de furturi), Italia (232.000), Canada (161.000), Mexic și Australia (cu circa 140.000 fiecare) și Spania (cu 134.000 de mașini furate pe an).

Tot în regiunea noastră se fură 2.400 de autovehicule anual în Croația, 2.300 în Estonia și 1.900 în Belarus.

În România, poliția înregistrează anual doar 1.200 de mașini furate, ceea ce ne plasează pe locul 51 în lume și pe locul 24 în UE, înaintea Ciprului, Sloveniei și Maltei.

În ceea ce privește numărul de mașini furate raportat la populație, lucrurile se schimbă radical. Astfel, se fură 8,3 mașini la mia de locuitori în Elveția, 6,5 în Suedia și 6,1 în Australia. În Marea Britanie dispar anual 5,6 mașini la mia de locuitori, în Noua Zeelandă – 5,3, în Danemarca – 5,2, iar în Canada și Norvegia – câte 4,7.

În România, se fură anual 0,06 mașini la 1.000 de locuitori, respectiv de 25 de ori mai puține decât în Bulgaria și de 138 de ori mai puține decât în Elveția.

Dezmembrari Auto Craiova Dezmembrari auto